Články

Proč by ve vašem šatníku neměly chybět bambusové látky?

Sportovní tričko, funkční ponožky, pyžámko i elegantní top. Bambusové úplety se v posledních letech stávají stále oblíbenější. Proč? Jsou nejen pohodlné na nošení, ale i antiseptické a šetrné k planetě. A to není všechno.

Bambusové látky: seznamte se

Metráž z bambusu si oblíbíte především tehdy, pokud se potřebujete ve svém oblečení cítit opravdu pohodlně. Látka z bambusu je po hedvábí jednou z nejjemnějších vůbec. Je lehká a splývavá. Na těle nekouše a společně s kůží dýchá.

Úplet z bambusu ocení také alergici a všichni majitelé citlivé pokožky. Materiál je totiž přírodně antiseptický. Navíc saje 4krát více než bavlna, proto i když se zpotíte, nevzhledné vlhké mapy i zápach budou brzy ty tam.

Naše bambusové úplety sestávají z bambusu (95 %) s přídavkem elastanu (5 %), proto jsou pružné. Vyzkoušet můžete také bambusovou teplákovinu.

5 tipů k šití z bambusové látky

Kde bambusová látka zazáří nejvíce? Bezpochyby u dětí, alergiků, sportovců a ekolidí. Tady je 5 bambusových kousků, které v rodinném šatníku nesmí chybět:

  1. Top na cvičení: Vykouzlete si ve své dílně bezva parťáka pro sport. Tričko, které vás v zimě zahřeje a v létě ochladí. Nelepí se ke kůži a perfektně pohlcuje zápach.
  2. Ručník pro citlivé pokožky: Pozvěte do své koupelny hedvábně jemný ručník z bambusového froté, který saje jedna radost. Dopřejte své pokožce látku, která ji namísto podráždění uklidní.
  3. Tričko do lavice i divadla: Citlivá dětská pokožka si zaslouží růst v tom nejšetrnějším. Vytvořte svým malým čiperům antibakteriální tričko, ve kterém vesele porostou do světa.
  4. Elegantní top na schůzky: Ať už vás čeká náročná pracovní schůzka nebo pohodové setkání s přáteli, v bambusovém topu budete přitažlivá po celý den – bez vlhkých map i zápachu.
  5. Látková plena pro mrňata: Látkové pleny jsou pro vaše miminko díky přírodním prodyšným materiálům mnohem zdravější než jejich jednorázové kolegyně. Vhodnou látkou na výrobu plen je bambusové froté.

Bambusový úplet jako ekolátka

Bambus na rozdíl od bavlny roste rychle a bez pesticidů nebo umělých hnojiv. Mnoho z těchto látek je nebezpečných pro zdroje pitné vody, úrodnost půdy a celkově život v rozvojových zemích, kde se bavlna pěstuje.

Bambus díky svému kořenovému systému zlepšuje kvalitu půdy – brání její erozi a navíc zadržuje vodu. Bambusové plantáže produkují obrovské množství kyslíku, asi o 35 % více než běžné porosty.

Jedná se o obnovitelný zdroj, proto je výroba bambusové látky šetrná k planetě.

Tipy, jak o oblečení z bambusového úpletu pečovat:

Bambusovou látku perte nejvýše na 40 °C, aby si zachovala svou kvalitu a tvar. Můžete používat aviváž a také sušit v sušičce. Při žehlení si počínejte opatrně. Bambusovou látku nebělte.

Naše bambusové látky mají český původ a certifikát Oeko-Tex® standard 100, I. třídy, který splňuje požadavky na oblečení pro děti do 3 let.

Mrkněte do našeho obchůdku a přivítejte do své dílny první bambusový kousek!