Články

Inspirujte se: knihovna jedné švadlenky

Dobrý nápad na šití, to je základ pro bezvadný odraz v zrcadle. Takové ale nechodí každý den. Někdy dokonce meškají celé měsíce. Vy jim ale můžete jít s jehlou naproti. Což takhle si zřídit celou pokladnici nápadů?

Knižní inspirace k šití

Vytvořte si knihovnu inspirace, ze které můžete čerpat neomezeně. Zkrátka kdykoliv vlastní nápady budou za humny. Může mít podobu staré komody, police na zdi, krabice z půdy i šuplíku ve stole naplněného knihami a časopisy o šití. Hlavně, že bude vaše.

A nad čím se ráda veselí naše švadlenka?

Burda

Časopis Burda má u nás více než padesátiletou tradici. Jako první přišel s jedinečnými papírovými střihy modelů, podle nichž si švadlenky jednoduše vytváří slušivé kousky do šatníku.

Načerpáte v něm informace o nových trendech i zajímavých látkách k šití. Burda Style aktuálně vychází každý měsíc, proto je nejplodnějším periodikem na téma šití u nás.

Šití krok za krokem

Co je to podsádka? Jak ušít výpustkovou kapsu? Co si počnout, když individuální míry nevtěsnáte do tabulky měr a velikostí?

Odpovědi nabízí kniha Šití krok za krokem, která vznikla právě pod křídly vydavatele Burda. Najdete v ní praktické rady, tipy a doporučení, které vám ve vaší dílničce přijdou vhod.

Počet stran: 223

Diana MÓDA

Časopis, který sleduje módní trendy, si pořídíte 3× do roka. Ani v Dianě nechybí praktická střihová příloha, a to uzpůsobená různým velikostem podle toho, na koho zrovna šijete.

Encyklopedie šití

Pokud hledáte moudrého rádce a všeznalého pomocníka na cestu do světa šití, vezměte s sebou tuto knihu. Provede vás technikami šití, střihy i opravami poškozených kousků. Nahlédnete také do galerie tradičních a oblíbených látek a naučíte se, jak ušít límec nebo zapravit výstřih. Encyklopedii šití najdete třeba v Knihy Dobrovský

Počet stran: 320

Velká kniha šití

Že se šitím teprve začínáte? Pomalu pronikáte do říše jehel a nití? Velká kniha šití z vás udělá švadlenku jaksepatří už za pár neděl. Proniknete do základů šití a nejdůležitějších technik, které jsou v knize podané tak, aby jim porozuměla každá začátečnice.

Počet stran: 64

Šití sukní, sukýnek a doplňků

Není nad čučavou, pohodlnou sukýnku z vlastní dílny. Taky si to myslíte? V knížce vás potěší podrobné návody na šití sukýnek různých stylů i materiálů – od kolových, přes tylové až po ty volánkové. A to ať už pro malé princezny nebo rozpustilé dámy.

Rády zdobíte sukýnky doplňky? V knížce se dozvíte, jak na výrobu těch nejslušivějších.

Počet stran: 144

Šiju s chutí pro děti

Ať už to bude obal na knížku, polštářek, klíčenka nebo mazlík na spaní, vytvoříte svým malým rozumbradům od srdce něco, s čím porostou do světa. A mezi vší tou velkovýrobou to zaručeně bude něco výjimečného.

V knížce Šiju s chutí pro děti na vás čeká 20 jednoduchých, podrobných návodů na dětské poklady. Není to žádná věda, zvládne to i švadlenka, která stojí na úplném počátku svého tvoření.

Počet stran: 80

Střihněte dětem na šaty

Ráda byste oblékala své děti do výjimečných modelů ze svojí dílny? Šijte svým malým šikulům oblečení, které jim padne jako ulité. Díky knížce propojíte nejpoužívanější dětské střihy s vlastními nápady a vytvoříte tak kousky, ve kterých budou vaše děti zářit.  Přečtěte si recenzi

V první části knihy najdete střihy pro miminka, ve druhé pak pro děti do 12 let.

Počet stran: 88

Blog Mamtex

Články píšeme teprve krátce, ale pokaždé přinášíme téma, které vypiluje vaše tvoření. A o čem už jsme napsali? O tom, jak využijete různé druhy bavlněných úpletů a jak teplákovina doběhla na stupínek vítězů.

Jste odhodlaná založit si svoji tvůrčí knihovnu? Jak jinak se v šití ještě inspirujete? Podělte se s námi v komentářích.